Onderhoud aan servers

Op zondag 21 juli 2024 worden van 18.00 tot ongeveer 23.00 uur onze servers geupdate. Dit betekent dat de catalogus, mijn menu en de Wise-app tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Vacature Adviseur ICT en digitale ontwikkelingen

voor 32 uur per week.

Wie zijn wij?

Als bibliotheek willen we de wereld van mensen groter maken door het stimuleren van lezen, leren en ontmoeten. Onze bibliotheek is dé bron voor persoonlijke ontwikkeling. Wij hebben 7 vestigingen en 2 servicepunten. Met meer dan 70 medewerkers en ruim 300 vrijwilligers staan wij klaar voor onze gasten. We werken samen met en voor maatschappelijke partners, scholen en gemeenten aan de derde plek-gedachte.

Bibliotheek Gooi+ richt zich speciaal op Leesplezier, Digitale inclusie en een Leven Lang Ontwikkelen, waarbij de bibliotheek de derde plek is voor elke inwoner. Dit willen we graag terugzien in de digitale faciliteiten en in programmering voor digitale (basis)vaardigheden.

Wat ga je doen?

• Je bent het 1e aanspreekpunt voor ICT en automatisering binnen en buiten de organisatie.
  • Je volgt ICT-ontwikkelingen in de branche en vertaalt dit naar adviezen en begeleidt implementaties.
  • Je bent verantwoordelijk voor inkoop van hard- en software en werkt samen met de externe systeembeheerder.
  • Je bent de ondersteuner van het bibliotheek uitleensysteem (Wise).
  • Je bent verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van de Helpdesk.
  • Je coördineert en organiseert digitale cursussen, spreekuren en bijeenkomsten voor inwoners zodat zij optimaal kunnen deelnemen aan de digitale samenleving.
  • Je hebt een ondersteunende rol bij de digitale communicatie.

Wat breng je mee?

• Je bent vernieuwend, analytisch, en digitaal ervaren en een echte regelaar met betrekking tot ICT processen, applicaties en digitale activiteiten.
  • Je hebt affiniteit met kennis overdragen en maakt leren leuk.
  • Je bent een spin in het web. Zowel binnen als buiten de organisatie kan er op jou gebouwd worden doordat je betrouwbaar, duidelijk en transparant bent in de omgang.
  • Je weet optimaal gebruik te maken van je expertise en weet medewerkers en vrijwilligers uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.
  • Je hebt financieel/bedrijfsmatig inzicht met de focus op resultaten en kwaliteit.
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
  • Je kan goed organiseren en bent communicatief sterk.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Waarom kies je voor ons?

Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie met ruimte voor ondernemerschap. Je komt te werken in een enthousiast team binnen een dynamische organisatie waar bevlogen medewerkers samenwerken aan grote maatschappelijke ambities. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken en afhankelijk van kennis en werkervaring. De functie is ingeschaald in schaal 8/9. Salarisindicatie tussen min € 3.163,-/max € 4.629,- bij een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

Solliciteren?

Heb je geen ervaring in de bibliotheekbranche, maar ben je wél enthousiast? Pauline Gmelig Meyling, adjunct-directeur, geeft graag antwoord op je vragen, pgmeligmeyling@bibliotheekgooiplus.nl of 06-43455260 (tel).

Je kunt je interesse kenbaar maken door je cv én motivatiebrief te mailen naar Pauline Gmelig Meyling, secretariaat@bibliotheekgooiplus.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 16 juli aanstaande. De sluitingsdatum is 8 juli aanstaande.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.