Bibliotheek Gooi en meer heeft kwaliteit op orde!

Gepubliceerd op: 24 januari 2023 11:00

Bibliotheek Gooi en meer, vanaf 1 januari 2023 met Bibliotheek Huizen – Laren – Blaricum gefuseerd tot Bibliotheek Gooi+, heeft eind 2022 (opnieuw) een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Bibliotheek Gooi en meer scoorde op alle onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Bibliotheek Gooi en meer de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Marian Buvelôt, directeur: “We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in samenwerking met partners. Zowel in MFC’s als op het gebied van spreekuren en in het onderwijs en de kinderopvang. Dat is duidelijk terug te zien in deze zeer positieve certificering over het maatschappelijk effect dat we sorteren. Iets waar we trots op mogen zijn en verder mee zullen gaan de komende jaren!”. Volgens de auditor van CBCT: ‘ Wij hebben tijdens de audit werkzaamheden gemerkt dat de maatschappelijke effecten zichtbaar voorhanden zijn. We ervaren een grote levendigheid binnen de bibliotheek waar verschillende generaties in een warme omgeving samenkomen.’

Op woensdag 25 januari om 16.15 zal wethouder Nico Schimmel het officiële certificeringbordje ophangen aan de gevel van de Bibliotheek in Bussum.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.