maandthema


In januari laten we onze fantasie spreken met poëzie, tijdens het voorlezen enin het BiebLab bij Bibliotheek Gooi+.

Activiteiten van deze maand

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Activiteiten voor volwassenen

Maandkalender

Alle activiteiten van januari 2023 in één overzicht? Download dan de maandkalender. In januari laten we onze fantasie spreken metpoëzie, tijdens het voorlezen enin het BiebLab bij Bibliotheek Gooi+.

Download de kalender (PDF)


De fantastische bieb #Boekentips jeugd

Fantasy en science fiction | 📚 Boeken

Uitgelichte activiteiten voor kinderen


Voorstelling Vies Feestje

Alle vestigingen - Een feestje met taart, maar als de taart plotseling verdwijnt gaat Max een nieuwe taart maken, een moddertaart. Is dat lekker, of lekker vies. Een vrolijke theatervoorstelling.

Koop kaarten

Voorlezen in de bieb

Bussum en Laren - Kom luisteren naar fantastische verhalen in de bibliotheek op woensdagmiddag in Bussum en vrijdagochtend in Laren.

Lees meer


“I wish it need not have happened in my time,” said Frodo. “So do I,” said Gandalf, “and so do all who live to see such times. But that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”

— J.R.R. Tolkien


De fantastische bieb #boekentips

Boekentips van onze redactie

 • Anthony Doerr Wolkenstad

  Vijf buitenbeentjes op verschillende plekken op de wereld en in verschillende tijden vechten voor hun bestaan, terwijl ze hun dromen najagen.

  Gedrukt boek

 • Tijn Touber Time Bender

  Volgens de geheimzinnige verteller Time Bender overheersen buitenaardse beschavingen al eeuwen de aarde. Nu komt de mensheid in een nieuwe dimensie, waabij een Amsterdamse popmuzikant een rol gaat spelen.

  Gedrukt boek

 • Holly Black De wrede prins

  Jude (17, ik-persoon) is tien jaar geleden, na de moord op haar ouders, met haar zusjes meegenomen naar elfenland Elfhame. Omdat zij geen magie hebben, worden ze gediscrimineerd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, maar toch laat hij Jude niet koud. Dan wordt Jude door de broer van de prins ingeschakeld als spion. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek