Mediawijsheid

Home

Bij de bibliotheek zijn we en word jij mediawijs. We weten waar we de juiste informatie kunnen vinden – ook online – en kunnen jou dat ook leren.


Activiteiten van deze maand

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Activiteiten voor volwassenen

Maandkalender

Alle activiteiten van november 2023 in één overzicht? Download dan de maandkalender. Bij de bibliotheek zijn we en word jij mediawijs. We weten waar we de juiste informatie kunnen vinden – ook online – en kunnen jou dat ook leren.

Download de kalender (PDF)


Thuis #Boekentips jeugd

Uit de bieb

Uitgelichte activiteiten voor jeugd


CoderDojo

Bussum en Huizen - Tijdens CoderDojo leer je samen met andere kinderen op een toegankelijke manier programmeren. Ga aan de slag met Scratch of Python en ontwerp je eigen game of kunstwerk! 

Lees meer

BiebLab

Eemnes, Loosdrecht, Naarden - De ene keer doe je een scheikundig proefje of bestudeer je de werking van elektriciteit, de andere keer programmeer je zelf een robot of maak je kennis met virtual reality. Alles is mogelijk in het BiebLab!

Lees meer

Voorlezen in de bieb

Bussum en Laren - Kom luisteren naar fantastische verhalen in de bibliotheek op woensdagmiddag in Bussum en vrijdagochtend in Laren.

Lees meer

Uitgelichte activiteiten voor volwassenen

Workshops en cursussen digitaal meedoen

Alle vestigingen - Leren over de computer, DigiD, Veilig online, reizen vergelijken of de basis van tekstverwerking? Kom naar een van onze workshops of cursussen.

Lees meer

Themacafés Mediawijsheid

Eemnes, Naarden en Loosdrecht - Leer kritisch denken, betrouwbare bronnen identificeren en veilig navigeren door de digitale wereld. Kom 7, 15 of 16 november naar een themacafé over Mediawijsheid.

Lees meer

Kerst

Deze Kerst wordt reuze gezellig met leuke tips voor boeken, films, muziek en activiteiten!

Lees meer

Thuis #boekentips voor volwassenen

Uit de bieb