Duurzaamheid

Home

In september gaan we voor duurzaamheid. Leer er alles over bij een van onze spreekuren of tijdens een themacafé. Ook zoeken we werk met de bieb en leren we over DigiD, apps en veilig online gaan. 


Activiteiten van deze maand

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Activiteiten voor volwassenen

Maandkalender

Alle activiteiten van september 2023 in één overzicht? Download dan de maandkalender. In september gaan we voor duurzaamheid. Leer er alles over bij een van onze spreekuren of tijdens een Themacafé. Ook zoeken we werk met de bieb en leren we over DigiD, apps en veilig online gaan.

Download de kalender (PDF)


Thuis #Boekentips jeugd

Uitgelichte activiteiten voor jeugd


Workshop manga tekenen

Eemnes - Op 16 september organiseren we een gratis workshop manga tekenen! In twee uur word je door Michelle Snoeks meegenomen in de basis van deze Japanse tekenstijl. 

Lees meer

Ouders & Co

Ouders & Co is een inloopochtend in Eemnes, Loosdrecht en op de St. Vitusschool in Bussum. Op deze ochtenden kunnen ouders en verzorgers elkaar ontmoeten, samen met je kind spelen en een kopje koffie of thee drinken. Kom je ook?

Lees meer

Voorlezen in de bieb

Bussum en Laren - Kom luisteren naar fantastische verhalen in de bibliotheek op woensdagmiddag in Bussum en vrijdagochtend in Laren.

Lees meer


De natuur is onze grootste bondgenoot. Als we voor de natuur zorgen, zorgt de natuur voor ons. We moeten stoppen met alleen groeien, we moeten samenwerken en onderdeel worden van de natuur. Uiteindelijk gaat het om onszelf redden, de natuur redt het wel zonder ons.

— David Attenborough


Uitgelichte activiteiten voor volwassenen

Energiespreekuren

Hoe verduurzaam ik mijn woning? Kan ik energie besparen? Welke subsidies zijn er? Kom voor gratis advies naar een van de spreekuren.

Lees meer

Coöperatieve duurzaamheid

Laren - Tijdens het Themacafé van 11 september bespreken we de mogelijkheden die je zelf hebt om hieraan bij te dragen en je energiekosten beter onder controle te krijgen.

Lees meer

Zelfvoorzienend bouwen en wonen in Oosterwold

Huizen - 20 september vertelt Sophia Dijkgraaf over haar avontuur in Oosterwold. Oosterwold in Almere is een voorbeeld van unieke organische gebiedsontwikkeling. 

Lees meer

Thuis #boekentips voor volwassenen

Uit de bieb

E-books en luisterboeken