vrijwilliger jeugd en jongeren

Vacatures vrijwilligers

Help mee om kinderen te laten groeien en zich te ontwikkelen

 

Als bibliotheek willen we de wereld van mensen groter maken door het stimuleren van lezen, leren en ontmoeten. Onze bibliotheek is een bron voor persoonlijke ontwikkeling. Wij hebben 7 vestigingen en 2 servicepunten. Met meer dan 60 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers staan wij klaar voor onze gasten. We werken samen met en voor maatschappelijke partners, scholen en gemeenten.

Zoek jij inspirerend en betekenisvol vrijwilligerswerk? Wij hebben regelmatig vacatures. Bekijk welk werk bij jou past.


Coördinator VoorleesExpress

Als coördinator begeleid jij gedurende het voorleesseizoen de aan jou toegewezen gezinnen en de daarbij behorende voorlezers. Je bent verbinder tussen de projectleider, het gezin en de voorlezer. 

Vacature in
: Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren, Loosdrecht, Muiden, Muiderberg

Bekijk de vacature

Voorlezer VoorleesExpress

Als voorlezer lees je 20 keer voor bij een gezin met een taalachterstand. Dit doe je op een vaste dag, een uur lang. Door interactief voor te lezen prikkel je de taalontwikkeling van de kinderen, versterk je hun gevoel voor de Nederlandse (boeken)taal, vergroot je hun woordenschat en bovenal het plezier in (voor)lezen.

Vacature in: Bussum, Eemnes, Loosdrecht, Muiden, Muiderberg, Naarden, Nederhorst den Berg

Bekijk de vacature

Vrijwilliger Ouders & Co

Als vrijwilliger ontvang je jonge kinderen en hun ouders in de bibliotheek en zorgt er samen met een andere vrijwilliger voor dat er speelgoed, koffie en thee klaar staat en je wordt, op afstand, bijgestaan door de jeugdspecialist.  

Vacature in: Naarden en Loosdrecht

Bekijk de vacature

Vrijwilliger BiebLab

Als Vrijwilliger BiebLab zorg je ervoor dat kinderen zich welkom voelen en een leerzame middag hebben. Je bent aanwezig bij de workshops en zet de apparatuur klaar. Je legt de opdrachten uit en beantwoordt vragen. Je helpt met het bedenken van leuke nieuwe opdrachten.

Vacature in: Eemnes, Loosdrecht en Naarden

Bekijk de vacature