Vacature Medewerker Service en informatie (invalkracht)

Als invalkracht ben je flexibel inzetbaar tijdens alle openingstijden van de Bibliotheek.

Wie zijn wij?

Als bibliotheek willen we de wereld van mensen groter maken door het stimuleren van lezen, leren en ontmoeten. Onze bibliotheek is dé bron voor persoonlijke ontwikkeling. Wij hebben 7 vestigingen en 2 servicepunten. Met meer dan 65 medewerkers en ruim 350 vrijwilligers staan wij klaar voor onze gasten. We werken samen met en voor maatschappelijke partners, scholen en gemeenten aan the Third Place-gedachte. 

Hoe doen we dat?

Gastvrij: iedereen voelt zich bij ons thuis.
Verbindend: iedereen doet mee.
Inspirerend: we hebben passend aanbod voor iedereen.

Wat ga je doen?

Je bent hét eerste aanspreekpunt voor onze gasten in de bibliotheek, waarbij je nieuwsgierig bent naar hun informatiebehoefte en de vraag achter de vraag. Hierbij houd je het diverse aanbod van de bibliotheek in gedachten en probeer je onze gasten zo goed mogelijk te adviseren.

De bibliotheek ziet er dankzij jou tiptop uit. Alles is opgeruimd, netjes gepresenteerd. Je zorgt dat iedereen zich thuis voelt en maakt proactief onze gasten wegwijs in de bibliotheek. Je hebt kennis van literatuur en geeft enthousiast leesadvies. Je schrijft leden in en zorgt dat alles administratief goed afgehandeld is. Tevens assisteer je bij diverse activiteitenprogramma’s in de bibliotheek en zorg je dat deze uitstekend verlopen.

Als bibliotheekmedewerker kom je te werken in een team van medewerkers en vrijwilligers. Je bent samen met collega’s het aanspreekpunt voor vrijwilligers en stuurt hen waar nodig bij. Je zorgt voor het openen en sluiten van de bibliotheek.

Wat breng je mee?

 • Je bent extravert, spreekt makkelijk gasten aan.
 • Je beschikt over MBO4 werk- en denkniveau.
 • Je bent bereid om een interne training bibliotheekwerk te volgen
 • Je beschikt over uitstekende digitale vaardigheden.
 • Je kunt goed overweg met office pakketten zoals Outlook, Word en Excel.
 • Je bent inzetbaar voor de Helpdesk. Je helpt o.a. bij vragen over lenen, activiteitenprogramma, abonnementen, e-books en Bibliotheek-app van de Online Bibliotheek.
 • Je hebt grote affiniteit met informatie, lezen, leren en kennisdeling en weet gebruik te maken van beschikbare digitale informatiebronnen.
 • Je bent beschikbaar op zaterdag en flexibel inzetbaar doordeweeks en ook de avonden wanneer de bibliotheken open zijn.

Waarom kies je voor ons?

 • Wij zijn een gastvrije organisatie waarbij je je thuis voelt.
 • Wij zijn ambitieus en lopen voorop bij ontwikkelingen in onze branche.
 • Wij zijn een maatschappelijke organisatie die midden in de samenleving staat.
 • De functie is ingeschaald in schaal 5 van de CAO Openbare Bibliotheken. Je wordt ingeschaald op basis van jouw kennis en ervaring.

Solliciteren?

Pas jij in het bovenstaande profiel en wil je je aansluiten bij Bibliotheek Gooi+ ? Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en CV graag zo spoedig mogelijk t.a.v. Annerie van Nieuwenhuizen, avnieuwenhuizen@bibliotheekgooiplus.nl.