Kinderen | 0-6 jaar

Home


  • Boeken op onderwerp

    Populaire kinderboeken op onderwerp

  • Agenda

    Bekijk wat er bij ons te doen is.

  • Voorleesfilmpjes

    De mooiste digitale prentenboeken


De Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2023 zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! We inspireren je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken.

Bekijk onze activiteiten en tips

­čôÜ Nieuwe boeken

Naar boeken op onderwerpVoorlezen in de Bibliotheek

Kinderen die elke dag 15 minuten worden voorgelezen, doen het op school gewoon beter in taal en rekenen. We lezen voor in de bibliotheek op woensdagmiddag in Bussum en op vrijdagochtend in Laren.

Lees meer

VoorleesExpress

De VoorleesExpress is voor kinderen die moeite hebben met taal en lezen en hierbij thuis extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Lees meer

Speelochtend De Speeltrein

De speeltrein is de wekelijkse speelochtend op maandag voor kinderen van 2 tot 4 jaar in de Speel-o-theek Bibliotheek Huizen.

Lees meer

Ouders & Co

Ouders & Co is een inloopochtend in Eemnes en Loosdrecht. Op deze ochtenden kunnen ouders en verzorgers elkaar ontmoeten, samen met je kind spelen en een kopje koffie of thee drinken. Kom je ook?

Bekijk de agenda

Pluim van de maand

Het prentenboek 'Ik mis Milo' van Pim Lammers gaat over het missen van een huisdier die is overleden. Toch is het geen somber verhaal en ondanks dat Milo niet vervangbaar is, komt er toch een verrassende oplossing voor het gemis.

Activiteiten bij het boek

Het juryrapport

Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Naar Boekstart.nl

­čô▒ E-books en ­čÄž luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes