Kinderen | 0-6 jaar

Home📚 Nieuwe boeken voor 0 tot 6 jaar

Naar boeken op onderwerp

📚 boeken over de lente voor 0 tot 6 jaar

Meer boeken over de lenteSpeelochtend De Speeltrein

De speeltrein is de wekelijkse speelochtend op maandag voor kinderen van 2 tot 4 jaar in de Speel-o-theek Bibliotheek Huizen.

Lees meer

Voorlezen in de Bibliotheek

Kinderen die elke dag 15 minuten worden voorgelezen, doen het op school gewoon beter in taal en rekenen. We lezen voor in de bibliotheek op woensdagmiddag in Bussum en op vrijdagochtend in Laren.

Lees meer

VoorleesExpress

De VoorleesExpress is voor kinderen die moeite hebben met taal en lezen en hierbij thuis extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Lees meer

Ouders & Co

Ouders & Co is een inloopochtend in Eemnes, Loosdrecht en op de St. Vitusschool in Bussum. Op deze ochtenden kunnen ouders en verzorgers elkaar ontmoeten, samen met je kind spelen en een kopje koffie of thee drinken. Kom je ook?

Bekijk de agenda

Pluim van de maand

Een prentenboek over een verlegen olifant. De knalrode olifant Doris valt altijd op. Maar eigenlijk is ze juist erg verlegen en zou ze liever onopgemerkt blijven. Zachtaardig en met veel herhaling geschreven. Met fraaie, felgekleurde, vrolijke illustraties in primaire kleuren.

Activiteiten bij het boek

Het juryrapport

Leen het boek

Ken je BoekStart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Met BoekStart maak je een vliegende start! Haal het gratis BoekStartkoffertje op bekijk de boekentips!

Meer info over BoekStart

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind of om te luisteren? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes