Activiteiten

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Activiteiten voor volwassenen


Uitgelichte activiteiten

Workshop Veilig Online

Naarden, Bussum en Laren - Wachtwoorden, bankzaken, gegevens online invullen. De wereld wordt steeds digitaler, maar hoe kun je dit zo veilig mogelijk doen? Kom naar de workshop!

Lees meer

Workshop DigiD

Huizen, Muiden en Bussum -  Iedereen heeft een DigiD nodig om overheidszaken te regelen. We gaan aan de slag met het aanvragen en activeren van een DigiD en bekijken we waar deze voor nodig is.

Lees meer

Week tegen Eenzaamheid

Huizen en Eemnes - Wij doen dit jaar mee aan de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Kom naar een open leesclub, een themacafé over verbinding of een workshop waar je leert over handige apps.

Bekijk alle activiteiten (PDF)

Workshop E-mailen

Loosdrecht, Eemnes en Huizen - De wereld wordt steeds digitaler, maar hoe kun je hier in meegroeien? Wij helpen je met uitleg, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Kom je naar de workshop e-mailen?

Lees meer

Regenboogdebat

Loosdrecht - Waar staat de regenbooggemeenschap in 2023? Onder deze titel organiseert de Stichting Gooi- en Vecht Inclusief i.s.m. de Bibliotheek Gooi+ een interactieve debatavond op 9 oktober. 

Lees meer

Wijkcafé: Groen in de buurt

Naarden - Samen met Buurtplatform KTV organiseren we op maandag 9 oktober een Wijkcafé in De Plataan. Tijdens deze avond gaan we met elkaar in gesprek over het belang van groen in onze wijk. 

Lees meer

Kinderboekenweek

Huizen en Laren - Er zijn in de kinderboekenweek verschillende activiteiten in de bibliotheek. Theater, een kinderboekenweekfeest en er wordt voorgelezen. Kom je ook?

Lees meer

Van auteur naar acteur

Bussum - Serie boekverfilmingen met inleiding. Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films starten we in het najaar i.s.m. het Filmhuis met een reeks ‘Van auteur naar acteur’.

Lees meer

Lezing Lisa Loeb

GEANNULEERD - Met BANG doorbreekt Lisa Loeb het taboe dat op angststoornissen heerst. Ze praat 16 oktober openhartig en vol humor over angst, eenzaamheid en gebrek aan eigenwaarde.

Koop je kaarten

Gratis Taxatiedag postzegels

Loosdrecht - Heritage Auctions Europe houdt een GRATIS TAXATIEDAG in de bieb. Neem de postzegelverzameling van pa mee en laat ze gratis taxeren!

Lees meer

Verrassingsfilm 6+

Alle vestigingen - Kom je ook in de vakantie een leuke film kijken in de bibliotheek?

Lees meer

Werk zoeken met de bieb

Bussum en Huizen - Tijdens deze bijeenkomst gaan we met het droombaanspel op zoek naar wat jouw ideale baan is en wat jij zelf kunt doen om je droombaan te vinden.

Lees meer

Lezing Suzanna Jansen

Laren - Schrijver Suzanna Jansen komt naar bibliotheekvestiging Laren aanstaande herfst. De avond wordt 16 november georganiseerd samen met het Humanistisch Verbond.

Koop je kaarten

Lezing Sander en de Brug

Bussum - Kom 24 november luisteren naar Sander Schimmelpenninck, over zijn boek 'Sander en de brug' waarin hij onderzoekt hoe we de ongelijkheid in Nederland kunnen aanpakken. 

Koop je kaarten

BiebLab

Alle vestigingen - Wil jij experimenteren of nieuwe technieken ontdekken? Bij het BiebLab leer je op een speelse manier iets over technologieën en toepassingen.

Lees meer over BiebLab

Exposities

In Bussum, Eemnes, Huizen, Laren, Loosdrecht en Muiden is ruimte beschikbaar voor expositites van (lokale) kunstenaars. Te zien tijdens openingstijden.

Bekijk de agenda met exposities

  • Hulp nodig?